FANtv-nl-logo-mobile

Bedien je PC vanaf je telefoon of tablet

Bedien je PC of Mac van afstand met je Android-telefoon, tablet, iPhone of iPad. Dat kan via de Chrome Remote Desktop app die Google beschikbaar heeft gesteld.

chrome-remote-desktop-app

Met de Chrome Remote Desktop app kun je vanaf een heel andere plek toegang krijgen tot je computer thuis of op het werk en deze bedienen alsof je achter de computer zit. Hiervoor moet de Chrome Remote Desktop toepassing op de PC of Mac draaien zodat je daar van afstand op kan inloggen. Daarvoor het je het wachtwoord nodig dat op de computer is ingesteld. Eenmaal verbonden kun je alle programma's op de computer draaien en bestanden openen. Dat gebeurt gewoon op de computer zelf, je telefoon/tablet met Android of iOs gebruik je alleen om contact te maken.

Voor de bediening heb je de beschikking over een on-screen toetsenbord, en je kunt inzoomen op het kleine scherm van je smartphone.

Na de Chrome versie heeft Google ook een  Chrome Remote Desktop app voor iOS beschikbaar gesteld zodat je je PC (met Windows of Linux) of Mac ook vanaf een iPhone of iPad kan bedienen.

Meer informatie

  • Download de Chrome Remote Desktop app voor Android of iOS.

Tags: gratis apps, afstandsbediening