FANtv-nl-logo-mobile

Dr.Fone: Gewiste data van smartphone redden

Gegevens kwijtgeraakt op je smartphone of tablet? Dat kan vervelend zijn, maar ook rampzalig. Denk maar eens aan per ongeluk gewiste foto's of filmpjes die onvervangbaar zijn.

data-recovery-smartphone

Dr.Fone van Wondershare is dan software die je kan redden. Dr.Fone is er voor Android en iOs. Je draait de software op je computer (Windows of Mac) en sluit de smartphone met de verloren gegevens daarop aan. Wondershare biedt Dr.Fone for Android dat op Windows PC's draait en Dr.Phone for iOS dat je kunt gebruiken vanaf zowel een Windows PC als een Mac.

Met Dr.Fone kun je berichten, foto's, video's, contacten, afspraken, bookmarks, notities, de gesprekshistorie, documenten en veel meer bestanden redden die verloren zijn gegaan door bijvoorbeeld een ondoordachte verwijderingsactie of door een fatale software update. De recovery-software werkt bij zowel verwijderde als verminkte bestanden.

data-recovery-android

Een nadeel van Dr.Fone is de prijs. Wondershare vraagt er 50 dollar voor. Weinig geld als je echt in paniek bent, maar erg duur voor het terughalen van een enkele foto. Gelukkig is er ook een gratis proefversie waarmee je dit soort kleine operaties ook kunt uitvoeren.

Meer informatie

Tags: recover

© FANtv.nl