FANtv-nl-logo-mobile

Pixlr: Tekenen en foto's bewerken

De Pixlr Photo Editor is tekensoftware die ook veel gebruikt wordt om foto's te bewerken. Pixlr kun je op twee manieren gebruiken. In de browser van je computer of via een app op je mobiel of tablet.

pixlr 1

Je kunt de Pixlr software van Autodesk dus zowel op je PC als op je mobiele apparaten gebruiken. Dat laatste is erg handig om als je ergens een foto gemaakt hebt, deze meteen te bewerken en op sociale media te plaatsen. Voor het nauwkeurige werk is een computer wat handiger, want met Pixlr Photo Editor kun je heel gedetaileerd aan foto's werken.

pixlr 2

Het programma opent met een keuzescherm waarbij je kan kiezen tussen het maken van een nieuwe afbeelding of het openen van een bestaande afbeelding op je apparaat of op internet. Bij dat laatste kun je een url opgeven of putten uit diverse online bibliotheken met foto's en tekeningen.

Na het maken van een keuze kom je in de editor die bijzonder veel mogelijkheden biedt. Je hebt een groot aantal gereedschappen tot je beschikking en kan zelfs, zoals bij Photoshop, in lagen werken. Natuurlijk worden ook basisfuncties als uitsnijden, rode ogen correctie, roteren, helderheid en contrast aanpassen ondersteund. Verder kun je onder andere twee foto's samenvoegen, vlekken en oneffenheden verwijderen en veel meer.

pixlr 3

Naast de Photo Editor heeft Pixlr ook de Pixlr Express ontwikkeld (een uitgeklede versie) en Pixlr-o-Matic is een app om filters over een foto te leggen.

Hieronder kun je Pixlr Photo Editor als app downloaden of online via de browser gebruiken.

 

Tags: gratis software, fotobewerking, gratis apps