FANtv-nl-logo-mobile

App blokkeert sociale media tijdens het rijden

De A.S.R. Rij Veilig app is een Android-app die SMS'jes en sociale media op je smartphone blokkeert zodra je een bepaalde snelheid bereikt.

De app van verzekeringsmaatschappij A.S.R. blokkeert onder andere SMS'jes, Facebook-meldingen, Whatsappjes en Twitter-berichten als je je met 15 kilometer per uur of sneller verplaatst. Dit kan in de auto zijn, maar ook op de motor, brommer of op de fiets. De snelheid wordt via GPS gemeten. GPS moet dus aanstaan om deze app te kunnen gebruiken.

asr rij veilig app

Navigatie en handsfree bellen blijven gewoon beschikbaar. De app is er voor bedoeld de afleiding door sociale media tegen te gaan tijdens het rijden. Bijna een kwart van de auto-ongelukken komt door afleiding, de smartphone is daarbij één van de belangrijkste afleidingen.

De app die A.S.R. (onder andere schadeverzekeraar voor auto's) heeft laten ontwikkelen is uniek in de wereld. A.S.R. is met ruim 700.000 klanten de derde autoverzekeraar van Nederland.

De A.S.R. Rij Veilig app kun je gratis downloaden. Deze werkt ook bij niet ASR-klanten maar is voorlopig alleen voor Android beschikbaar. A.S.R. wil de app ook voor iOS uitbrengen, maar heeft daarmee te maken met het feit dat Apple op de iPhone het blokkeren van functies door apps van derden niet toestaat.

Tags: gratis apps, veiligheid, ongelukken

Vergelijkbare artikelen