FANtv-nl-logo-mobile

Bestanden tussen computer en telefoon uitwisselen met Daemon Sync

Je kent misschien Daemon Tools wel, een populair programma dat een dc- of dvd-speler emuleert op je computer. Daemon Sync is een app van dezelfde makers, maar deze app doet heel wat anders.

Daemon Sync is namelijk een programma waarmee je snel en makkelijk bestanden tussen je smartphone of tablet en de computer kunt uitwisselen. Daarvoor is alleen een WiFi-netwerk nodig.

Daemon Sync gebruikt namelijk WiFi om de beide apparaten met elkaar te verbinden. Een internetverbinding is daarbij niet nodig, een lokaal netwerk is voldoende.

daemon sync

Daemon Sync werkt met Android en iOS (smartphone, tablet) en Windows, Mac OS en Linux (PC). Op ieder apparaat dien je eerst de software te installeren, maar voor alle besturingssystemen is dat gratis. Vervolgens beveilig je ieder apparaat met een pincode die als wachtwoord dienst doet. Dit om te voorkomen dat iedereen die op je WiFi-netwerk kan komen ook je bestanden kan bereiken.

Hierna kun je bestanden uitwisselen. Daarbij kun je totale mappen laten synchroniseren.

De Daemon Sync App voor de telefoons en tablets en computer-software (de server) is gratis te downloaden via de Daemon Sync website.

Tags: gratis software, synchroniseren, gratis apps