FANtv-nl-logo-mobile

Smartphone als afstandsbediening voor de computer

Zoek je een app waarmee je je smartphone kunt omtoveren tot een afstandsbediening voor je computer? Probeer dan Unified Remote eens. Volgens velen is dit de beste afstandsbedienings-app voor je telefoon.

afstandsbediening app smartphone

Zo kun je lui zappend films, video's en series op je computer bekijken zoals je dat ook op je televisie doet. Bijvoorbeeld via Netflix, YouTube of de mediaspeler van de PC. En ook voor muziekprogramma's als Spotify is een afstandsbediening heel aantrekkelijk omdat je deze ook gebruikt als je niet achter je computer zit.

Unified Remote werkt zowel via WiFi als Bluetooth dus is te gebruiken op de meeste smartphones. Er zijn apps voor Android, iPhone en Windows Phone beschikbaar.

smartphone als afstandsbediening

Unified Remote kent een gratis en een betaalde versie. Aangezien de "full version" maar 4 dollar kost is het aan te raden over te stappen als de gratis versie je bevalt. Deze betaalde versie heeft namelijk als voordeel dat je ook je computerscherm op je smartphone kunt zien zodat je de computer ook kunt bedienen als deze uit zicht is (handig als afstandsbediening voor muziek). Ook heeft de full version tientallen voorgeprogrammeerde afstandsbedieningen (de gratis versie heeft 18 van die layouts) en je kunt zelf je afstandsbediening programmeren.

Maar ook met de gratis versie op je mobiel heb je een uitstekende afstandsbediening voor je computer in handen.

Hier kun je Unified Remote downloaden

Tags: gratis apps, afstandsbediening

© FANtv.nl