FANtv-nl-logo-mobile

Muziek informatie opvragen met Shazam

Shazam is een echte klassieker onder de apps. Al sinds de begintijd van Android is deze app (die ook voor iOS beschikbaar is) een topper. Shazam kan muziek herkennen en geeft je tips over muziek die je misschien leuk vindt.

shazam

Volgens de makers gebruiken meer dan 100 miljoen mensen deze app. Zoveel gebruikers is belangrijk bij deze app omdat deze app beschikt over de mogelijkheid om muziektips met vrienden te delen (shazamen). O.a. via WhatsApp, Facebook, Pinterest, Twitter en Google+.

Speel muziek af op je tablet of smartphone en Shazam geeft je de titel en informatie over de artiest. Ook kan de app je tips geven over muziek die je misschien ook leuk vindt als je deze muziek kan waarderen. Je kunt de songteksten via internet opvragen, de bijbehorende videoclip via YouTube bekijken en de muziek in de Spotify afspeellijsten opnemen (natuurlijk alles indien beschikbaar).

Bezitters van smartwatch met Android Wear of Apple Watch kunnen op hun horloge de app raadplegen en zo beschikt Shazam over meer snufjes. Zo kun je ook via Shazam en de camera van je telefoon of tablet informatie over muziek en bands opvragen door posters, foto's en artikelen te scannen en de app werkt ook met QR-codes.

shazam smartwatch

Shazam is gratis als app te downloaden voor Android, Windows en iOS via deze link en via Shazam.com in de browser te gebruiken .

Tags: Muziek, gratis apps