FANtv-nl-logo-mobile

Spongebob als spelcomputer

Er komen steeds meer joysticks op de markt waarin de spelletjes al ingebakken zitten. Je hoeft ze alleen maar aan te sluiten op de tv, en spelen maar. Het meest opmerkelijke model is de SpongeBob SquarePants TV Games.Retro is helemaal in en dat geldt ook voor stokoude computerspelletjes. Net zoals vroeger zijn deze nu weer op de televisie te spelen. Hoewel de spelletjes zelf niet veranderd zijn, is de manier waarop je ze op je televisie tovert wel aangepast. Je gebruikt geen losse cassettes of tapes meer die je in een spelcomputer moet  prikken, maar een kleine joystick waarin de spelletjes al ingebakken zitten.  

Je hebt bijvoorbeeld joysticks met daarin een aantal Commodore 64 of Atari spelletjes. De fabrikant Toymax levert een hele serie van deze appararaatjes. Het meest opmerkelijke model draagt de naam Spongebob SquarePants TV Games. Het populaire tekenfilmfiguurtje stond niet alleen model voor dit apparaat, hij IS het. Zijn neus doet daarbij dienst als hendel en is in vier richtingen te bewegen.


Vijf spelletjes bevat Spongebob, elk met minimaal dertig levels. Echte klassiekers zijn het in dit geval niet. Het betreft spelletjes met Spongebob in de hoofdrol en dit sponsje is nu eenmaal ver na het Arati-tijdperk geboren. Wel zijn de spelletjes opgezet in de stijl van 20 jaar geleden. Het kastje is op iedere televisie aan te sluiten waarna je het beeld via het videokanaal ontvangt.
Dat geldt ook voor de andere spelcomputertjes van Toymax zoals de Namco ("Hits form the 80s"). Deze bevat vijf spelletjes die wel het predicaat klassieker verdienen. Pacman, Rally X, Bosconian, Dig Dug en Galaxian zijn bekende namen van spelletjes uit de vorige eeuw.


Inprikken en spelen maar!

  

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl