FANtv-nl-logo-mobile

DocuPen Full Page Portable Scanner

Met de DocuPen kun je in één beweging complete documenten scannen. Het apparaat werkt geheel los van de computer met een eigen oplaadbare accu en voldoende flash-geheugen voor de opslag van 100 pagina's.  

Op de Cebit 2005 in Hannover heeft het Amerikaanse Planon System Solutions een nieuw soort scanner gepresenteerd. De handheld-scanner heeft de naam DocuPen gekregen, maar het is geen scanner-pen waarmee je met de punt van de pen teksten kunt inlezen. Met de DocuPen scan je teksten door het apparaat in de breedte over het papier te bewegen.
De pen (die even breed is als een A4'tje) kan geheel los van de computer werken. Voor de stroomtoevoer wordt gebruik gemaakt van een herlaadbare lithium ion batterij. De gescande teksten worden opgeslagen in het Flash-geheugen van de pen (2 MB). Via de usb-poort kunnen deze later alsnog naar de computer getransporteerd worden. De batterij wordt dan meteen opgeladen.

   

Kortom, een handige scanner waarmee je altijd en overal een document, maar bijvoorbeeld ook een informatiebordje kunt inscannen.


De pen moet voor circa 170 euro in de winkel komen te liggen. Op de website van de fabrikant is meer informatie te vinden, waaronder ook enkele video's waarin de pen wordt gedemonstreerd.

Meer informatie

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl