FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Sony mp3-Walkmans

Als Apple met een nieuwe iPod komt kan Sony natuurlijk niet achterblijven. De Japanners pareerde de introductie van de iPod nano met twee nieuwe mp3 Walkmans, de NW-A3000 met 20 GB harde schijf en de NW-A1000 met een disk van 6 GB.  

Apple beconcurreer je niet alleen met technische vernieuwingen maar ook met design. Daar is bij de nieuwe mp3-spelers dus veel aandacht aan besteed. Ze hebben een heel eigen vormgeving en zijn gemaakt van doorzichtig materiaal. En natuurlijk zijn ze uitgevoerd in felle kleurtjes: violet en zilver. De 6 GB versie is daarnaast beschikbaar in roze en blauw. De hoofdtelefoon is in een bijpassende kleur uitgevoerd.


De bediening vindt plaats via een ruim opgezet EL-scherm met de nodige menu's. Via navigatiepictogrammen kun je via deze menu's in negen richtingen navigeren. Voor de totale bediening volstaan daardoor 3 fysieke knoppen.


Je kunt zoeken door door de muziek te browsen maar je kunt ook de beginletters ingeven. Dat scheelt veel geblader door lange lijsten, Vooral bij de 20 GB versie is dat handig. een andere unieke feature is de 'Artist Link'functie. Hiermee kun je snel naar vergelijkbare muziek springen.  Met de functie 'Time Machine Shuffle' wordt een willekeurig jaar geselecteerd en worden alle opgeslagen nummers uit dat jaar afgespeeld.


De nieuwe Sony mp3-spelers zien er dus niet alleen vernieuwend uit, ze hebben ook enkele geheel nieuwe functies.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl