FANtv-nl-logo-mobile

Sony VAIO VA1

Sony komt met een nieuwe serie multimedia desktop computers: De VAIO VA1.


Deze computer is in de monitor gebouwd, maar dat is met aanmerkelijk minder gevoel voor design gebeurd dan tegenwoordig gebruikelijk bij pc-fabrikanten.    

Wat dat betreft doet Sony zijn slechte naam op dit gebied weer eer aan. De VAIO VA1 toont een beetje lomp door de ouderwetse "toeter" achter het beeldscherm. Dit is de plek waar de eigenlijke computer is ingebouwd.


Maar technisch levert Sony natuurlijk weer een uitstekende computer af. De monitor die voor het oog de spil van het apparaat is, is een forse 20 inch. Daarachter is een krachtige 2.8GHz Pentium D 820 processor verborgen die in feite het hart van het systeem vormt. Hoewel  de huiskamer misschien wel de laatste plaats is waar we deze "machine" zien opduiken zet Sony de VAIO VA1 neer als een media center met een geintegreerde analoge/digitale televisie-tuner, Windows Media Center software, een DVD-brander en een ruimbemeten (250 GB) harde schijf.


De stroomstekker is het enige draadje, want zowel de muis als het toetsenbord die worden meegeleverd zijn draadloos. En er wordt een afstandsbediening meegeleverd, want - nogmaals - Sony ziet deze computer echt op de plek van de televisie verschijnen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl