FANtv-nl-logo-mobile

eBook met elektronisch papier

iRex heeft een ebook uitgebracht die gebruik maakt van elektronisch papier. het scherm gebruikt nauwelijks stroom en heeft geen hinder van zonlicht.


iRex uit Eindhoven heeft een elektronisch boek op de markt gebracht dat gebruik gemaakt van elektronisch papier. Deze Iliad - vernoemd naar een 3000 jaar oud boek van Homerus - lijkt sterk op een normaal ebook, maar heeft vele voordelen.Zo gebruikt de Iliad alleen stroom als het scherm ververst wordt, bijvoorbeeld omdat er een bladzijde "omgeslagen" wordt. Voor het tonen van de letters op het digitale papier is namelijk geen stroom nodig. Een ander voordeel is dat een scherm van elektronisch papier er ook echt als papier uitziet. Je hebt dus bijvoorbeeld niet of nauwelijks last van het zonlicht dat er in schijnt. Het apparaat is nog geen 400 gram zwaar.


De Iliad is voorzien van een 8,1 inch scherm dat 16 grijstinten kan weergeven. De resolutie bedraagt 1024 x 768. Er is 128 Mb flashgeheugen aan boord, de opslagcapaciteit kan worden uitgebreid met CF/MCC geheugenkaarten. De ondersteunde bestandsformaten zijn pdf, xhtml en txt. Via een draadloze netwerkverbinding kunnen bestanden van de computer naar het boek worden overgezet. Een update die er voor gaat zorgen dat de Iliad ook als mp3-speler gebruikt kan worden zit in de planning.


De verkoopprijs van de Iliad bedraagt 649 euro. Er is echter ook een goedkopere versie uitgebracht die de draadloze netwerk ondersteuning mist.

Vergelijkbare artikelen