FANtv-nl-logo-mobile

iPhone Mini

Apple komt mogelijk nog dit jaar met een tweede iPhone. Het betreft een aanmerkelijk goedkopere versie die is gebaseerd op de iPod Nano.     

De iPhone blijft het geruchtencircuit beheersen. De keuze voor een Europese provider was al een reden voor veel speculaties (wordt het Orange, T-Mobile of toch een ander?), nu komen daar de geruchten over een tweede iPhone bij. Dat zou een goedkopere en meer eenvoudige versie van de Apple telefoon zijn, een iPhone Mini die gebaseerd zal zijn op de iPone Nano.


Hoewel Apple niets bevestigd zijn de geruchten zo sterk dat zelfs persbureau Reuters er over heeft bericht. De informatie over de goedkope versie van de iPhone komen niet alleen van bronnen rond Apple, maar zijn ook gebaseerd op een Amerikaanse patentaanvraag van Apple. Daarin wordt gesproken over een multifunctioneel apparaat dat wordt bestuurd via een touchpad.


Kevin Chang van JP Morgan verwacht dat de iPhone Mini nog dit jaar op de Amerikaanse markt zal komen. Volgens zijn bronnen zou het gaan om een tot telefoon getransformeerde iPod Nano die voor minder dan 300 dollar verkocht moet gaan worden. Chang verwacht dat Apple er voor die prijs volgend jaar 30 tot 40 miljoen kan verkopen. Dat is 3 a 4 keer zoveel als het aantal verkochte iPhones waar Apple voor 2008 naar streeft. Maar dat toestel is dan ook zo'n 200 dollar duurder.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl