FANtv-nl-logo-mobile

De iPod Touch

Apple heeft de nieuwe iPod getoond. De iPod Touch. Je zou deze het beste kunnen omschrijven als een iPhone waarmee je niet kunt telefoneren.De mediaspeler lijkt namelijk als twee druppels water op Apple's telefoon. Met hetzelfde grote touchscreen, die het voor de iPod zo kenmerkende scrollwheel heeft vervangen.  Met de nieuwe iPod (6e generatie) kun je zelfs internetten (via WiFi en de Safari browser), maar dus niet bellen.


Dat telefoneren is het enige dat de iPhone nog een meerwaarde geeft tenopzichte van de Touch. De prijs van de iPhone is daarom meteen in gekelderd. Met een prijs van 399 dollar is hij in Amerika van de ene op de andere dag 200 dollar goedkoper geworden.De iPod Touch is extreem dun, slechts 8 millimeter.


De nieuwe iPod heeft de naam iPod Touch gekregen. De "oude" iPod Video blijft gewoon leverbaar. Deze heet nu IPod Classic. De nieuwe iPod Touch is verkrijgbaar in 8 GB (299 euro) of 16 GB.(399 euro). Daarmee heeft de Touch een aanmerkelijk kleinere opslagcapaciteit dan de iPod Classic waarbij de koper nu de keuze heeft tussen een 80 en een 160 GB versie.


Nieuw is de iTune Wifi Music Store waarmee je voor 99 cent via internet liedjes kunt kopen. Ook YouTube is via het hoofdmenu van de iPod via één knop te bereiken.Alle infomatie over de iPod Touch is hier te vinden

Vergelijkbare artikelen