FANtv-nl-logo-mobile

Geneva Sound Systems

Nee, dit is niet alleen een speaker, maar tevens een compleet auio-systeem, dat samen met alle tweeters, woofers en subwoofers in één behuizing is ondergebracht.Geneva Model XL


Onder de merknaam Geneva levert importeur Audiac in Nederland een drietal opmerkelijke audio-systemen. Deze zien er op het eerste gezicht uit als een speaker, maar de behuizing bevat een compleet audiosysteem met een versterker, een cd-speler en een radio-tuner. Bij de twee van de drie systemen is er zelfs een iPod-dock aanwezig.


Bij de kleinste van de drie, de Geneva Model M, is dat niet het geval. Deze 100 watt Klasse D versterker (4x 25 watt) beschikt over twee 1 inch tweeters en twee 4 inch woofers. Via de cd-speler kun je audio en mp3 cd's afspelen, en de digitale FM-tuner beschikt over zes voorkeuzetoetsen.


Model L biedt daarnaast ook een handig iPod docking station en grotere woofers voor een krachtiger laagweergave. Om de kamerbrede stereoweergave van de in de enkele behuizing ondergebrachte speakers nog beter tot z'n recht te laten komen, kun je Model L op een optionele, met aluminium afgewerkte voet plaatsen.Geneva Model M


De XL gaat nog verder. Deze beschikt over zes luidsprekers die elk door een eigen 100 watt sterke versterker worden aangedreven. Het totale vermogen van maar liefst 600 watt is voldoende om ook grote feesten riant van muziek te voorzien.


De Geneva Sound Systems hebben een geheel eigen manier van stereoweergave. In een conventioneel audiosysteem zijn twee afzonderlijk van elkaar opgestelde luidsprekers verantwoordelijk voor de weergave van de stereoinformatie, maar bij de Geneva's zijn alle tweeters, woofers en subwoofers in één behuizing ondergebracht.


Toch weten de apparaten een imponerend stereogeluid te produceren. Het gebruik van één behuizing heeft namelijk ook zijn voordelen. Bij losse luidsprekers heb je namelijk te maken met verschillende akoestische omstandigheden. De ene speaker kan tegen een kale muur staan, de andere in de buurt van dempende gordijnen. Ook zal het bij de ene luidspreker langer duren voor het geluid reflecteert tegen een wand. Bij de Geneva's heb je dit nadeel niet. Wel heb ebt hier het echte stereo-effect weg als je je te ver uit de buurt van de Geneva bevindt.Geneva Model L


De M heeft een adviesprijs van 699 euro, de L van 999 euro en de XL kost 1999 euro. De voet voor de L en XL is te koop voor 199 euro extra.

Vergelijkbare artikelen