FANtv-nl-logo-mobile

ZyXEL NSA220.Netwerkopslag en als HD-media server

Voor de echte film- of muziekliefhebber: Met de ZyXEL NSA-220 stream je HD video's over je netwerk.


De NSA220 biedt niet alleen maximaal 1.500 GB netwerkopslagruimte, maar het is ook een universele Plug-and-Play DLNA-server om eenvoudig Multimedia content aan te bieden. DLNA (Digital Living Network Alliance) is een industriestandaard in de electronica, mobile en PC industrie die zorgt voor goede onderlinge digitale aansluitingen. Met de ZyXEL NSA-220, kunnen gebruikers hun digitale collecties afspelen via DLNA-geschikte clients, zoals digitale televisies, mobiele telefoons, media spelers en PDA's.    

De enorme opslagruimte van 1.5 TB wordt bereikt danzij twee harddisk slots die elk kunnen voorzien van een 750 GB harde schijf. De hoge capaciteit maakt het mogelijk een uitgebreide collectie aan films in HD-kwaliteit op te slaan, plus een je verzameling gedigitaliseerde muziek en foto's.


Naast de multimedia mogelijkheden kan de ZyXEL NSA220 dienst doen als een automatisch backup systeem. Hiervoor wordt Memeo Autobackup Software meegeleverd. Daarnaast beschikt het apparaat over een slimme “copy” button die de gebruiker de mogelijkheid geeft om bijvoorbeeld van een externe harde schijf, USB stick of mp3-speler een backup te maken. Daarbij worden alle bestanden automatisch in een nieuwe map worden geplaatst.


Verder heeft de ZyXEL NSA220 de mogelijkheid de harddisks in mirror-mode te configureren zodat bij het uitvallen van een harddisk alle bestanden veilig op de andere harddisk bewaard zijn.


Leveranciers van dit apparaat in Nederland, en de prijs die ze rekenen, kun je hier vinden.


Soms wordt de NSA220 samen met de ZyXEL DMA1000 aangeboden. Dit is een adapter waarmee je de beelden ook naar een televisie kunt streamen.

Vergelijkbare artikelen