FANtv-nl-logo-mobile

iLiad Book Edition

Het Eindhovense iRex Technologies komt met een goedkopere versie van zijn iLiad bookreader. Deze mist de draadloze netwerkverbinding.Daarmee is de iLiad Book Edition 150 euro goedkoper dan de oorspronkelijke versie. Een heel verschil in prijs, maar slechts weinig in functionaliteit. De Book Edition mist alleen de mogelijkheid de boeken via een draadloos netwerk of hotspot binnen te halen. Dit moet via een usb-kabel of via een bedraad netwerk gebeuren. Omdat we verwachten dat de meeste mensen hun boeken en kranten al thuis of op kantoor op de bookreader plaatsen is dat niet echt een gemis.


De iLiad Book Edition kost 499 euro kosten, en komt standaard met vijftig volledige boekwerken. Het apparaatje heeft 128 Mb flashgeheugen dat met CF/MCC geheugenkaarten kan worden uitgebreid tot 8 Gigabyte, voldoende voor een hele bibliotheek in de rugzak.


Dankzij de hoge resolutie van het scherm en het hoge contrast is lezen van het beeldscherm comfortabel. Het scherm kent geen ongewenste reflecties, het leest als van 'gewoon' papier. Daglicht, of een simpele leeslamp, zijn al voldoende voor een goede leesbaarheid. De Iliad is voorzien van een 8,1 inch scherm dat 16 grijstinten kan weergeven. De resolutie bedraagt 1024 x 768.


Energiezuinig zijn de iLiad's ook. Ze gebruiken alleen stroom als het scherm ververst wordt, bijvoorbeeld omdat er een bladzijde "omgeslagen" wordt. Voor het tonen van de letters op het digitale papier is namelijk geen stroom nodig.

Vergelijkbare artikelen