FANtv-nl-logo-mobile

Philips Essence televisie

Op de IFA toont Philips een prototype van een tv die slechts 8 mm dik is. Daarmee vergeleken is de eveneens gepresenteerde Essence met 38 mm een dikkertje.


Maar die televisie komt wel op korte termijn op de markt. En 38 mm voor een televisie met een beelddiagonaal van ongeveer een meter (42 inch) is natuurlijk erg dun. Het design is belangrijk bij deze stijlvolle televisie, die door het gebruik van een afzonderlijke connectiviteitshub als een schilderij vlak tegen de muur worden gehangen.In deze connectiviteitshub is de beeldverwerkende elektronica aangebracht. Hierop worden ook alle randapparatuur als game-consoles en dvd-spelers aangesloten. Ook de speakers zijn ondergebracht in een aparte behuizing. De Essence is er dus echt voor bedoeld om aan de muur te hangen.


De smalle vormgeving biedt de consument ook meer ruimte in de woonkamer en het geringe gewicht, slechts 16.5kg, houdt in dat hij gemakkelijk aan de muur te bevestigen is. Het minimalistische design wordt voortgezet van de ultra-dunne vorm tot het glanzende, zwarte, gladde, aluminum frame, de 2x15W geluidsstaaf en de enkele kabel voor de verbinding van het scherm met de connectiviteitshub. Dit voorkomt de noodzaak van meerdere kabels en houdt het minimalistische ontwerp mooi strak. De kabel is verlengd tot 4 meter zodat de tv niet direct naast een stopcontact hoeft te worden opgehangen. Wanneer hij uit staat, straalt het apparaat nog steeds 'exclusief en luxe' uit.

Vergelijkbare artikelen