FANtv-nl-logo-mobile

Weer twee bijzondere LG televisies

LG blijft bijzondere televisies aankondigen. In Korea brengt LG twee nieuwe plasma-tv's op de markt met bijzonder indrukwekkende prestaties.


De LG 42PQ60D en 50PQ60D zijn bijzonder geavanceerde televisies van respectievelijk 42 inch en 50 inch (106 en 127 centimeter).De 42 inch versie haalt een verversingsfrequentie van 600Hz die zo goed als alle bewegingen haarscherp kan weergeven. De 50 inch LG 50PQ60D blinkt uit met een contrastratio die het miljard haalt: 1.000.000.000:1.


Beide plasma-televisies beschikken over een usb-poort die het mogelijk maakt direct vanaf een usb-stick of externe harde schijf video's af te spelen. Ondermeer de bestandsformaten WMV en DivX worden door de televisies ondersteund.


De televisies - die zo'n 8 centimeter dik zijn - sparen stroom door het blacklight automatisch terug te schroeven waar mogelijk. Dit moet volgens LG 60 procent stroom besparen. Dit neemt het nadeel van plasma-televisies (het hoge stroomgebruik) weg.In Zuid-Korea gaan de televisies circa 800 en 1.130 euro kosten. Of deze modellen ook naar Europa komen is nog niet bekend, maar anders vinden we de techniek in de nabije toekomst vast wel in andere LG plasma tv's terug.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl