FANtv-nl-logo-mobile

Eerste 10 jaar geen 3D televisie zonder bril

De techniek wordt al volop gedemonstreerd. Maar volgens Samsung duurt het nog wel 10 jaar voor we zonder bril naar 3D televisie kunnen kijken.


Pas tegen die tijd is de kwaliteit acceptabel en kunnen er televisies met deze techniek in massaproductie worden gemaakt. Voorlopig blijft het dus nog 3D televisie kijken met een bril op je neus.


Bij de huidige 3D televisies die je zonder bril kunt gebruiken is het 3D effect vanuit slechts enkele oogpunten zichtbaar. Samsung vindt de 3D kwaliteit alleen acceptabel als deze vanuit minstens 32 positities te zien is. Het zal nog zeker vijf jaar duren voor deze 3D  televisies dusdanig doorontwikkeld zijn dat vanuit vrijwel iedere positie van 3D beelden kunt genieten.Maar daarmee ben je er nog niet. Ook al is de juiste techniek er, dan kost het in eerste instantie nog heel veel geld om deze te gebruiken. Samsung denkt daarbij niet alleen aan de productiekosten van de televisies maar ook aan de ondersteuning door de kabelmaatschappijen.


Al met al ben je volgens Samsung 10 jaar verder voor er betaalbare 3D televisies in de winkel staan die je zonder 3D-bril kunt gebruiken.

Vergelijkbare artikelen