FANtv-nl-logo-mobile

Modern boeken lezen: tijd voor een E-reader

Een aantal jaren geleden verschenen de eerste E-readers, elektronische apparaten om boeken of kranten te lezen. Inmiddels zijn er vele soorten beschikbaar, zijn ze steeds beter geworden, maar vooral ook stukken goedkoper. Doe een kleine investering en bespaar fors op de kosten van boeken.

Techniek

Een E-reader gebruikt een speciale techniek om de pagina op het scherm te toveren. Het scherm bestaat uit miljoenen kleine bolletjes, ieder ongeveer zo groot als een mensenhaar. In deze bolletjes zitten nog veel kleinere bolletjes, de zogenaamde pigmentdeeltjes. De ene helft van die deeltjes is zwart, de andere helft wit. De zwarte deeltjes zijn negatief geladen, de witte deeltjes zijn positief geladen. De techniek in de E-reader zorgt er voor dat bij het tonen van een pagina bij een deel van de bolletjes zwarte pigment boven komt en bij de overige bolletjes witte pigment. Zo worden letters, woorden, zinnen en dus bladzijden gevormd.

how eink works highres

De E-reader gebruikt alleen stroom bij het wisselen van een pagina, het tonen van de pagina kost geen energie. Hierdoor is een E-reader tot wel honderd keer zuiniger met energie dan een LCD-scherm.

icarus-go-e-reader

Icarus GO: goed instapmodel

Deze E-reader is ideaal om mee te starten. Hij heeft een formaat van 6 inch en is daardoor groot genoeg om boeken goed weer te geven, maar compact genoeg om mee te nemen. Hij weegt slechts 170 gram. De gebruikte e-Ink techniek zorgt ervoor dat je ook bij langdurig lezen geen last krijgt van je ogen. De oplaadbare accu gaat ongeveer 20 uur mee. In die tijd kun je maar liefst 6000 pagina’s bekijken (als je heel snel zou kunnen lezen).

De Icarus GO heeft een ingebouwd geheugen van 2 Gb. Daar kun je tot 1200 E-books in kwijt! En als dat nog niet genoeg is kun je via MicroSD de capatiteit zodanig vergroten dat je wel 10.000 E-books op kunt slaan.

 

 

 

 

 

Voor een instapmodel is deze E-reader van Icarus zeer compleet. Hij heeft namelijk een ingebouwde muziekspeler en luidsprekers. Een deel van de opslagcapaciteit kun je dus gebruiken voor passende muziek tijdens het lezen.

De prijs van de E-reader is verrassend laag.
Meer informatie over de Icarus GO E-reader.

E-book stukken goedkoper

E-reader gekocht? Dan wordt het ook tijd om E-books aan te schaffen. Het aanschaffen van een E-book is niet alleen heel eenvoudig (thuis via de computer) maar bespaart je ook een hoop geld. Hieronder zie je een overzicht van de prijzen van tien populaire Nederlandse boeken en hun prijs bij diverse winkels. Gemiddeld is de prijs van een E-book zo’n 25% lager!

Auteur
Titel
Bol.com
papier
Ebook.nl
E-book
Goedkoper

Paulien Cornelisse
En dan nog iets

€ 12,50 € 9,99 20%

John Flanagan
De Grijze Jager 11. De verloren verhalen.

€ 14,99 € 9,99 33%

Sophie Kinsella
Mag ik je nummer even?

€ 18,95 € 9,95 47%

Suzanne Vermeer
Noorderlicht

€ 17,50 € 13,99 20%

Peter Buwalda
Bonita Avenue

€ 19,90 € 15,95 20%

Chad Harbach
De kunst van het veldspel

€ 19,90 € 15,95 20%

Lars Kepler
Getuige

€ 19,90 € 15,95 20%

Jenna Blum
Het familieportret

€ 10,00 € 7,99 20%

Ebook.nl

De webshop Ebook.nl heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van E-books. Van bijna ieder boek is ook een inkijk-exemplaar te downloaden, zodat je net als in de winkel even er door heen kunt bladeren voor je tot aanschaf over gaat.

E-book beter voor het milieu

Het maken van een papier boek is niet goed voor het milieu. Vanzelfsprekend is er papier en inkt nodig, maar ook het drukken zelf kost energie net als het vervoer naar de boekwinkel en het benodigde verpakkingsmateriaal. En als je dan ook nog met de auto naar de boekhandel gaat….

Het maken van een E-book kost natuurlijk ook energie. Er zijn computers voor nodig. En het maken van de E-reader kost ook een hoop energie. Maar daar staat wel een lange levensduur tegenover, je kunt er vele duizenden boeken mee lezen.

Einde van papieren boeken?

Betekent de komst van het E-book het einde van de papieren boeken. Zo’n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen. De Engelse komiek (en schrijver, acteur en presentator) Stephen Fry heeft op dit gebied een duidelijke en treffende vergelijking:

"Books are no more threatened by e-books, than stairs were by elevators"

Vergelijkbare artikelen