FANtv-nl-logo-mobile

ebooks lezen met een e-reader

Een e-reader (ook wel ebook-reader genoemd) is een gadget die we steeds vaker verkocht wordt. Niet zo verwonderlijk want een e-reader is een bijzonder plezierig en praktisch apparaat. Als je éénmaal gewend bent aan een e-reader kun je niet meer zonder.

Op een e-reader kun je honderden boeken opslaan en zodoende bij je dragen. Deze boeken kun je downloaden via webwinkels die boeken verkopen, maar ook via downloadsites. Deze downloads zijn meestal goedkoper dan boeken op papier en soms zelfs gratis. Ook bij veel tijdschriften en kranten kun je tegenwoordig een e-reader abonnement nemen.

e-reader

Deze digitale boeken, kranten en tijdschriften kun je ook op je PC, smartphone of tablet lezen, maar het lezen op een goede e-reader heeft vele voordelen. Bij een e-reader die beschikt over een e-ink scherm (elektronische inkt) kun je net zo makkelijk van het scherm lezen als van papier. Zelfs volle zon is geen enkel probleem. Dit komt doordat elektronische inkt op een totaal andere manier werkt dan een beeldscherm. De teksten worden niet getoond op het scherm maar de oppervlakte van het scherm neemt echt de vorm van de letters en afbeeldingen aan. De e-reader gebruikt ook geen stroom om deze inhoud te tonen. Alleen voor het verversen van het scherm (bij bijvoorbeeld het omslaan van een pagina) is er stroom nodig. Daarom zijn e-readers ook heel erg zuinig met stroom.

Met een e-reader kun je dus boeken lezen zonder dat je deze vaak van stroom hoeft te voorzien. Je kunt honderden boeken en tijdschriften bij je dragen in een aparaatje met het gewicht van nog geen één boek en je hebt snel toegang tot een bibliotheek van een ontelbaar aantal boeken, tijdschriften en kranten. Bovendien kun je met hetzelfde apparaat muziek beluisteren, je hebt dus geen aparte mp3-speler nodig. Andere voordelen van een goede e-reader zijn dat je aantekeningen bij de teksten kunt maken en dat je zelf je favoriete lettertype en lettergrootte kunt kiezen.

Goede e-readers zijn heel voordelig te koop bij Saturn. Heel veel eBooks zijn te vinden op eBook.nl

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl