FANtv-nl-logo-mobile

NBA Street V3 (Review)

EA Games heeft een nieuwe versie van NBA Street uitgebracht. Na de tegenvallende tweede versie is NBA Street weer helemaal terug. Het is een gevarieerd spel met prachtige graphics. Lees hier de test.Het begon allemaal met NBA Street die in 2001 werd uitgebracht. Dit spel maakte destijds een grote indruk door zijn unieke gameplay. Het spel werd opgevolgd door NBA Street Vol. 2 die weinig nieuws te bieden had. Nu komt EA Games met het derde deel. Is dit weer een opvolger met weinig nieuws?  


Nee, beslist niet! NBA Street V3 is compleet vernieuwd. Aan het spel zijn een groot aantal nieuwe trucs en een gloednieuw spelonderdeel genaamd Dunk Contest toegevoegd. Bij dit nieuwe onderdeel is het de bedoeling dat je een zo mooi mogelijke dunk maakt. De manier waarop je een dunk maakt kun je zelf bepalen, van de manier waarop je springt tot en met de manier waarop je de bal in het net duwt. Natuurlijk moet je de dunk nog wel even succesvol afronden.  

Maar er zijn nog meer onderdelen. De Street Challenge bijvoorbeeld, die je 10 weken (virtueel)moet spelen om een goede reputatie op te bouwen met behulp van wedstrijden. Het doel is eigenlijk om een echte straatbasketballegende te worden.


Met elk spel dat je speelt - of dat nou in de Street Challenge is of niet - krijg je speciale SP punten die je weer kunt gebruiken om kleren te kopen voor je spelers of om je eigen basketbalvelden te maken. Deze punten kun je verdienen met trucs en vooral in de Gamebreaker-modus. Dit zijn de hoogtepunten van een wedstrijd. De Gamebraker wordt geactiveerd wanneer je een bepaald aantal mooie en goede trucs hebt uitgevoerd. In Gamebreaker-modus verkleurt het scherm en kun je een hele mooie speciale move maken die weer extra punten opleveren voor het winnen van de wedstrijd. Je verdient er tevens een aantal SP punten mee aan het einde van de wedstrijd.


Moeilijkheidsgraad
Het spel is vrij moeilijk om te spelen. Dit komt door de snelle bewegingen en de toetsencombinaties die je moet gebruiken om een goede truc uit te voeren. Spelers die het spel nog nooit of weinig hebben gespeeld zullen er aan het begin veel moeite hebben om deze controls onder de knie te krijgen. Maar hoe vaker je het spel speelt hoe makkelijker het wordt.
Grafische kwaliteit
De grafische details van het spel zijn werkelijk verbluffend. De special effects zijn goed en mooi in elkaar gezet en de omgeving van de basketbalvelden zijn erg realistisch. De spelers zijn tot in de details goed verzorgd en de kleren zijn precies zoals een straatbasketballer ze uit zal kiezen.

  


Geluid
Het spel ondersteunt Dolby Pro Logic 2 systeem dat vlijmscherp geluid oplevert. De muziek die EA gekozen heeft past heel goed bij het spel en je hoort deze muziek het hele spel door. Verder is er nog een commentator die af en toe voor grappige momenten zorgt.
 
Speelbaarheid
Het spel is goed speelbaar maar voor de beginners is het even wennen. De controls zijn goed uitgedacht maar de trucjes zijn verre van makkelijk waardoor het spel pittig is om te spelen. De optie om de spelers zelf te kiezen voegt een zeker vrijheid toe. De trickstick zorgt ervoor dat niet al te moeilijke trucjes makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Ook kan je hier de tegenstander snel mee ontwijken. De manier van spelen is goed uitgedacht en de bediening is behoorlijk comfortabel.


Conclusie
Basketbal is in Nederland minder populair dan in Amerika, maar dat betekent niet dat het spel voor ons minder leuk is om te spelen. Daarvoor is het eenvoudigweg te goed!  Mooie grafische effecten en bijpassende muziek maken het een sfeervol spel. Het spel speelt plezierig al is het even wennen, mede omdat de spellers allemaal hun eigen persoonlijkheid en kuren hebben. De variatie van de trucjes, spelers, kleren en speelvelden maken het spel zeer interessant. Ook de verschillende onderdelen zorgen voor een goede variatie in het spel waardoor het eigenlijk nooit gaat vervelen.  

Echte minpunten heeft het spel niet. Het spel is zeker een aanrader voor mensen die graag tegen anderen spelen omdat de game met 6 spelers gespeeld kan worden.


Als je absoluut niet van sportgames houdt  dan zal dit spel je wel niet aanspreken, maar voor de rest is het echt een aanrader!
Pluspunten
- Grafisch subliem
- Veel variatie door verschillende onderdelen
- Met maximaal 6 mensen te spelen


Minpunten
- Vrij lastig om te spelen

  
Waardering
Grafisch
Geluid
Speelbaarheid
Totaal
  
9
8,5
8
9


Getest door
Nick de Kleyn


Vergelijkbare artikelen