FANtv-nl-logo-mobile

The Battle for Westnoth

Niet alleen "serieuze" software komt als open source beschikbaar, er wordt ook door grote groepen liefhebbers aan gratis games gewerkt. Een mooi voorbeeld daarvan is The Battle for Wesnoth.


The Battle for Wesnoth is een strategie-spel dat een fanatiek ontwikkelteam kent. Onlangs kwam versie 1.4 uit voor diverse besturingssystemen waaronder Linux, Mac, XP en Vista.De ontwikkeling van het spel startte in 2003 toen David White - een liefhebber van adventure-games - besloot een nieuw spel te maken gebaseerd op de Sega games Master of Monsters en Warsong (Langrisser). Dit spel moest eenvoudig van opzet zijn, maar de speler zou wel geconfronteerd moeten worden met computertegenstanders die over een zeer hoge kunstmatige intelligentie beschikken.


Je kunt dit spel dus tegen de computer spelen, maar ook tegen meerdere spelers over een netwerk of het Internet.


The Battle for Wesnoth wordt gespeeld in een fantasie-wereld. Je speelt met de bekende rassen uit fantasy-games zoals elfen, dwergen en trollen. Doordat het open source is kun je echter  ook je eigen ras maken.


Doel van het spel is een leger van verschillende typen eenheden op te bouwen. Ieder type heeft zijn eigen kwaliteiten en eigenschappen. Hoe sterk een eenheid is, hangt sterk af van het type terrein. Het is dus zeer belangrijk je legers op de juiste plekken te plaatsen. Ook zijn sommige eenheden veel beter in staat om 's nachts te vechten.Aan de achtergrondmuziek van The Battle for Wesnoth wordt veel aandacht besteedt. Een speciale groep ontwikkelaars houdt zich bezig met het componeren van klassieke muziek dat door een (digitaal) orkest wordt uigevoerd.


Versie 1.4 is op het moment van schrijven nog niet in het Nederlands beschikbaar. De oudere versies, als De Slag om Wesnoth, wel.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl