FANtv-nl-logo-mobile

Next Generation Portable: De nieuwe PSP

Sony heeft de opvolger van de PSP gepresenteerd. De nieuwe mobiele spelcomputer moet zich qua beeldkwaliteit kunnen meten met de Playstation 3.


De naam Next Generation Portable (NGP) is een werknaam. Dat de opvolger van de PSP echt zo gaat heten  is onwaarschijnlijk. Goede kans dat het gewoon PSP2 wordt, maar veel belangrijker dan de naam zijn de mogelijkheden en specificaties.De NGP beschikt over een vijf inch touchscreen en is daarom groter dan zijn voorganger. Het uiterlijk lijkt nog steeds op dat van de PSP maar de technische verbeteringen zijn talrijk en de mogelijkheden veel groter. Zo kan het vijf inch aanraakscherm een resolutie aan van 960 bij 544 pixels. Dat is vier keer meer dan de PSP! De Sony NGP kan niet alleen via dit scherm bediend worden maar ook via een touchpad aan de achterzijde en via twee analoge joysticks aan weerszijde van het scherm. Links is er tevens een vierpuntsdruktoets te vinden en rechts zijn nog steeds de oude PlayStation-knoppen aanwezig. Ook de L en de R knop aan de bovenzijde zijn gebleven.


Nieuw zijn bewegingssensoren die ervoor zorgen dat je ook games kunt bedienen door de NGP te bewegen, bijvoorbeeld door te sturen.


De draagbare spelcomputer wordt aangedreven door een quad core ARM-chip die wel raad weet met zware grafische spellen. Playstation 3 games moeten in aangepaste vorm op het nieuwe portable gameconsole kunnen draaien. De techniek is er rijp voor. Activision werkt al aan een versie van Call of Duty.Via 3G kun je altijd en overal via inetrnet gamen. Aan zowel de voorkant als aan de achterkant is een camera te vinden. Hiervan hebben we geen specificaties.


Het duurt nog wel even voor de nieuwe Sony mobiele gamecomputer in de winkel ligt. De prognose is eind dit jaar. Sony zou hem graag voor de feestdagen in de verkoop willen hebben.

Vergelijkbare artikelen