FANtv-nl-logo-mobile

Demonstratievideo SimCity 5

In 2013 zal er weer een nieuwe SimCity uitkomen. SimCity 5 zal sterk afwijken van de vorige delen. Dankzij de nieuwe GlassBox game-engine is er veel meer mogelijk in de nieuwe versie van het stedenbouwspel. 

simcity5-screenshot

 

De eerste SimCity kwam al in 1989 uit, en de huidige versie (SimCity 4) is al meer dan tien jaar oud. Sommige fans haden daarom de hoop op een nieuwe Simcity al opgegeven, maar in 2013 komt deze toch echt uit. En de video is veelbelovend.

 

 

In SimCity 5 kunnen steden met elkaar worden gekoppeld, en hebben gebeurtenissen in steden invloed op hun buursteden. Zo kunnen inwoners van een stad ziek worden als een andere stad in de regio heel veel uitstoot heeft. Maar steden kunnen elkaar ook helpen, bijvoorbeeld bij rampen of bij schaarste aan grondstoffen. SimCity 5 kan dan ook in multiplayer mode gespeeld worden, maar één speler kan ook meerdere steden beheren. Zo is SimCity niet meer alleen stadje bouwen, maar kun je een heel land of regio managen.

 

simcity5-stad

 

Ook zijn de inwoners van de steden, de Sims, veel meer te beinvloeden dan in de oudere versies. Deze Sims hebben in SimCity 5 dan ook allemaal een individueel eigen leven, met een baan, hobby's en andere bezigheden. SimCity komt ineens dicht in de buurt van het ooit van dit spel afgeleide The Sims.

 

simcity5-sims

 

Ook begeeft SimCity zich op het gebied van spellen als Civilisation. Niet alleen kunnen hele gebieden met meerdere steden bestuurd worden, ook kan een stad zich specialiseren in zaken als kennis en entertainment. Zo ontstaan er universiteitssteden of entertainmentsteden in de stijl van Las Vegas.

 

simcity5-art

 

Grafisch is de nieuwe SimCity na tien jaar natuurlijk ook sterk verbeterd. Vooral de animaties zien er in de demo-video geweldig uit.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl