FANtv-nl-logo-mobile

Schaken op je computer met Arena Chess

Schaakprogramma's zijn al bijna net zo oud als de computer. Dat betekent dat er in de loop der jaren heel wat schaakprogramma's zijn verschenen. Welk van al deze programma's is een aanrader?

Een schaakprogramma dat veel aanhangers heeft is Arena Chess. In feite is Arena Chess geen schaakprogramma maar een GUI, een grafische gebruiksomgeving.

arena-chess

Voor het schaken zelf maakt Arena gebruik van een chess engine, het eigenlijke schaakprogramma, van een derde partij. Arena wordt geleverd met een goede chess engine, maar deze kun je vervangen door een ander schaakprogramma. Keuze genoeg want Arena Chess werkt samen met zo'n 250 verschillende chess-engines waaronder het veelgeroemde Houdini. Deze engines zijn allemaal via de Arena website te downloaden.

Wat Arena Chess aan deze schaakprogramma's toevoegt zijn een mooie grafische schaakomgeving, modules om schaakpartijen te analyseren en na te laten spelen, een Nederlandstalige interface en veel meer. Je kunt met Arena Chess schaken tegen de computer (op alle mogelijke niveaus) en tegen personen uit alle hoeken van de wereld via internet.

Arena Chess is ook te downloaden in een portable versie.

Tags: schaken, denkspel

Vergelijkbare artikelen