FANtv-nl-logo-mobile

OUYA. Android gameconsole voor de TV

Binnenkort zal het mogelijk zijn om voor Android ontwikkelde games op je televisie te spelen. Via Kickstart heeft OUYA 8,6 miljoen dollar opgehaald om hun Android-gameconsole op de markt te brengen. De OUYA gameconsole moet een goedkoop alternatief worden voor gameconsoles als de Wii, de Playstation en de Xbox. De OUYA kost slechts 99 dollar en je kunt er games op spelen die voor Android zijn ontwikkeld.

ouya

 

Als de nieuwe console aanslaat verwachten we een grote hoeveelheid open source games die je op de TV kunt spelen. Ook de bekende gameuitgever Namco gaat OUYA games uitbrengen en de console zal de OnLive cloud-gamingdienst ondersteunen.

De makers hebben een werkend prototype van de OUYA gemaakt maar het geld om de console op de markt te brengen ontbrak. Hiervoor is op Kickstarter.com een project gestart om de benodigde 950.000 dollar binnen te halen. In een maand tijd werd er 8,6 miljoen dollar verdiend aan donaties en voorverkopen. De OUYA zal nu in 2013 uitgebracht worden.

 

ouya-controlerDe OUYA leent zich ook voor andere toepassingen dan games. Zo is hij in te zetten als mediaspeler, daarvoor komt er een speciale versie van de XBMC mediaspeler voor de OUYA. Ook internetradio en online video zal beschikbaar zijn op de OUYA.

De opvallend kleine gameconsole beschikt over een krachtige quad-core Tegra 3-processor en een hdmi-aansluiting. Wi-Fi, en Bluetooth worden ondersteund. Het besturingssysteem is Android 4.0.

Vergelijkbare artikelen