FANtv-nl-logo-mobile

Dvd-speler met Divx-ondersteuning

DivX-bestanden nemen maar 20 procent in van de diskruimte die een film normaal gesproken in beslag neemt. Zo kun je meerdere films op een dvd of cd branden. Met sommige dvd-spelers kun je deze cd's en dvd's afspelen.


Iederen kent het mp3 compressieformaat voor muziek. Deze verkleint de benodigde opslagruimte voor muziek dusdanig dat er ineens 10 volledige audio-cd's op één schijfje passen zonder dat dit (voor een gemiddeld paar oren) ten koste gaat van de geluidskwaliteit.


Video kent een vergelijkbare compressie: Divx. Deze brengt de bestandsgrootte van filmbeelden terug tot een vijfde van het het origineel, eveneens zonder merkbaar kwaliteitsverlies. De compressie wordt vooral gebruikt om films (sneller) over internet te verspreiden. De meeste mensen branden deze films dan op een dvd om het via de televisie te kunnen bekijken.Yamada DVX-6600 (voorkant)


DivX leent zich echter ook prima om je bestanden op te slaan. Je kunt dan immers een vijftal speelfilms op één dvd kwijt en je kunt zelfs volledige speelfilms op een cd kwijt. Helaas kunnen de meeste dvd-spelers niet overweg met DivX bestanden.


Toch bestaan ze wel: dvd-spelers die divx-bestanden kunnen afspelen. Als je een nieuwe dvd-speler wilt aanschaffen is dit dus een functionaliteit om rekening mee te houden Het scheelt je de aanschaf van veel lege dvd's, en je kunt desnoods volstaan met goedkopere cd's.


Yamada DVX-6600: Dvd-speler met DivX-ondersteuning
Voor 84,90 euro is er al zo'n dvd-speler te koop. Dit is een mooi ultraplatte (slechts 5cm hoog!) speler die in een combinatie van zilver en zwart is uitgevoerd zodat hij mooi staat in combinatie met je bestaande apparatuur, of deze nu zwart- of zilverkleurig is.Yamada DVX-6600 (achterkant)


De aansluitmogelijkheden van deze dvd-speler zijn enorm, het apparaat beschikt over uitgangen voor SCART, composietvideo, S-Video, stereo, en zelfs een een analoge 5.1-geluidsuitgang. Ook zijn er twee digitale connectoren (optisch en coax). Eveneens uitgebreid zijn de afspeelmogelijkheden. Naast cd, dvd en DivX speelt de DVX-6600 ook MP3, WMA, MPEG, OGG-Vorbis en JPG af.

Vergelijkbare artikelen