FANtv-nl-logo-mobile

Een externe dvd-brander

Met een dvd-speler in de huiskamer is het interessant om zelf films op dvd te branden. Menig pc wordt dan ook uitgerust met een dvd-brander. Maar als je meer dan één computer hebt? Dan is een externe brander heel interessant.


Deze dvd-branders kunnen namelijk op iedere computer worden aangesloten die over een usb-poort beschikt, en dat gaat op voor vrijwel iedere redelijk moderne computer. De externe dvd-branders die nu op de markt zijn ondersteunen normaal gesproken usb-2.


   Als jouw computer ook over een usb-2 poort beschikt kan de data met een snelheid van 61 MB per seconde naar de brander gestuurd worden. Oudere pc's moeten het vaak nog met een usb-1.1 poort doen waarbij de maximale snelheid beperkt blijft tot 1,5 Mb per seconde.


Als je een nieuwe dvd-brander aanschaft (intern of extern) is het belangrijk om te kijken of deze in staat is dubbellaags dvd's te beschrijven. Op deze dvd's kun je 8,5 Gb aan data wegschrijven Dat is twee keer zoveel als op een gewone dvd en goed voor zo'n 4 uur aan video in hoge kwaliteit. Voorbespeelde dvd's die je in de winkel koopt en in de videotheek huurt zijn ook dubbelzijdig gebrand.
Dubbellaags dvd-schijfjes zijn nog aanzienlijk duurder dan de klassieke dvd's, maar deze gaan ongetwijfeld in prijs dalen. Aangezien de branders die Dual Layer (DL) ondersteunen niet veel duurder zijn dan andere branders is het verstandig een dvd-brander aan te schaffen die overweg kan met deze schijven. 

  


Rechtsboven op deze pagina vind je een overzicht van enkele goede externe dvd-branders die dubbellaags kunnen branden. Voor een overzicht van interne dvd-branders kun je hier terecht.Vergelijkbare artikelen