FANtv-nl-logo-mobile

Diskette met 1,6 terrabyte opslagcapaciteit

Maxell heeft een diskette ontwikkeld die 300GB data kan bevatten. En dit is nog maar het begin. Een HD is straks niet meer nodig.


   

Diskettes zijn verleden tijd. De anderhalve MB die zo'n flop kan bevatten is bij de huidige bestanden een druppel op een gloeiende plaat. Een enkele foto of enkele tekstdocumenten en je diskette is vol.


Maar nu heeft Maxell een nieuw soort diskette ontwikkeld waarop 300 gigabyte aan informatie kan worden opgeslagen. Oftewel ruim 200.000 keer zo veel als een gewone diskette! En dat is nog maar begin, want volgens Maxell is een opslagcapaciteit van 1,6 terrabyte mogelijk. Dat is nog eens vijf keer zoveel!


Door zijn enorme capaciteit is de nieuwe disk een ideale vervanger voor cd's, dvd's, maar ook voor tapes en harde schijven.De nieuwe disk heeft de naam Holographic Versatile Disc gekregen. Dit wordt afgekort tot HVD. Zoals de naam al aangeeft wordt voor de dataopslag gebruik gemaakt van holografische techniek. De data wordt in driedimensionale holografische afbeeldingen opgeslagen.    


Maxell brengt september 2006 de eerste HVD's op de markt gebracht worden. Ook andere fabrikanten werken aan dit soort schijfjes. 

Vergelijkbare artikelen