FANtv-nl-logo-mobile

Green PC: De plank is de computer

Een plankje met wat losse componenten daarop. Zo ziet Asus de computer van de toekomst.


Een computer op de plank? Nee, de computer is de plank! De Taiwanese fabrikant Asus werkt aan een heel nieuw concept voor een PC, ze hebben deze de Green PC gedoopt.De basis van de Green PC is niets anders dan een metalen plank. Hierop worden alle onderdelen als component geplaatst. Gewoon door deze op "de plank" te leggen. De communicatie tussen de onderdelen en zelfs de stroomvoorziening vind draadloos plaats, zonder dat er draden of connectoren aan te pas komen.   

Voor ieder onderdeel is een apart component beschikbaar: De harde schijf, het intern geheugen, de videokaart, de netwerkaansluiting, noem maar op. Alles wat je nodig hebt leg je op de plank. De componenten zijn in twee formaten beschikbaar, heel en half formaat. Het grote voordeel van dit revolutionaire systeem is dat computers heel makelijk hardwarematig te upgraden zijn. Je legt gewoon een nieuw onderdeel op de plank.


Ga nog niet meteen naar de Asus-website om de Green PC te bestellen, want het betreft een concept dat nog in ontwikkeling is. Er is zelfs nog geen werkend prototype. knelpunt is voorlopig nog de snelheid van de draadloze verbinding tussen componenten als de CPU en het intern geheugen.


Het is echter reuze interessant om te zien hoe een fabrikant als Asus nadenkt over de toekomst, en daarbij het gangbare concept van een computer geheel los durft te laten.

Vergelijkbare artikelen