FANtv-nl-logo-mobile

Mp3-spelers, geheugenkaartjes en de autoradio

Cd's in de auto? Hopeloos ouderwets! We kijken hier naar andere manieren om je om je favoriete muziek digitaal in de auto af te spelen.


Klik hier voor dde productvergelijker voor autoradio's


De snelste manier om je schijfjes naar de Filistijnen te helpen, is door ze in de auto te leggen. Gelukkig beschikken de nieuwste autoradio's over andere mogelijkheden en aansluitingen om de muziek af te spelen.In de meeste gevallen werkt dat via een mp3-speler of muziektelefoon die je op je autoradio aansluit. Deze apparaatjes krijgen steeds meer opslagcapaciteit. Op de nieuwste iPods kun je al meer muziek kwijt dan je ooit al downloaden. Met zo'n muziekspelertje neem je dus je complete muziekcollectie mee in de auto.
Heel veel moderne autoradio's beschikken over een aux-ingang. Deze komen we bij ongeveer de helft van de radio's die nu op die markt zijn tegen. Via deze aansluiting en een standaard audiokabel kun je je mp3-speler aansluiten op het audio-systeem in je auto.


Een andere manier om je mp3-speler aan je autoradio te koppelen is via een usb-kabel.

    


Het voordeel ten opzichte van een aux-kabel is dat via usb de mp3-speler ook meteen van stroom kan worden voorzien. Je loopt dus niet het risico dat je mp3-speler zonder de stroom komt te zitten gedurende het spelen, en je hoeft - om dat te voorkomen - geen verbinding te maken met de aansteker.
Nadeel van zowel aux als usb is dat je een kabelverbinding maakt. Draadloos is veel handiger, en kan via Bluetooth. De mp3-speler kan dan overal in de auto neergelegd worden, of je houdt deze gewoon in je jaszak. Zowel de mp3-speler als de autoradio moeten dan wel Bluetooth ondersteunen. Bij beide is dat nog vrij zeldzaam, maar dat is snel aan het veranderen. Telefoons zijn al wel heel vaak voorzien van Bluetooth-ondersteuning.  


Een andere interessante optie is om de muziek op een geheugenkaartje te zetten. Je hebt dan helemaal geen mp3-speler of telefoon nodig.

    


Er komen steeds meer autoradio's op de markt die over een memorykaart lezer beschikken. Op een 2 GB memorykaartje kun je 25 of 30 cd's in hoge kwaliteit kwijt. Je kunt deze op je pc van verse muziek voorzien, en niet alleen in een autoradio, maar ook in een daarvoor geschikte telefoon of mp3-speler prikken.


Hier kun je een productvergelijker vinden met alle autoradio's en hun aansluitmogelijkheden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl