FANtv-nl-logo-mobile

PocketSurfer2

Mobiel internetten is meestal een nevenfunctie van een mobiele telefoon. De PocketSurfer2 is er echter in gespecialiseerd.De PocketSurfer2 is dus absoluut geen mobiele telefoon, maar echt een apparaat om onderweg mee te internetten. Daarvoor is de PocketSurfer dan ook voor geoptimaliseerd. Het apparaat beschikt over een qwerty-toetsenbord, een breed 640 x 240 kleurenscherm, en het ondersteunt browsertechnieken als Java, JavaScript, ActiveX, PDF, cookies en popups. Flash-ondersteuning ontbreekt echter.


Wat ook ontbreekt is een mailprogramma. Mailen kan dus alleen via webmail.Omdat je met de PocketSurfer2 niet kan telefoneren, heeft de Canadese fabrikant Datawind samen met T-Mobile een internetdienst opgezet. Koop je een PocketSurfer2 dan kun je het eerste jaar maandelijks 30 uur gratis internetten. Het tweede jaar betaal je daar een vergoeding van 49 euro (per jaar) voor. Ga je meer surfen dan 30 uur per maand, dan wordt er, na een waarschuwing, 10 euro aan kosten in rekening gebracht. Voor dat bedrag kun je de rest van de maand onbeperkt internetten. Niet geheel toevallig is dit dezelfde prijs als T-Mobile zijn telefonieklanten maandelijks berekent voor een niet beperkt internetabonnement.


Deze internetdienst wordt momenteel alleen nog maar in Duitsland en Engeland aangeboden. Of en wanneer deze ook naar Nederland komt is nog niet bekend.


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl