FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe producten van Konica Minolta

Konica Minolta presenteert op de Grafische Vakbeurs nieuwe printers, toners en andere printproducten voor de zakelijke markt.


Konica Minolta Business Solutions Nederland presenteert op de Grafische Vakbeurs (10 tot en met 12 februari, Evenemen-tenhal Gorinchem) de laatste stand van zaken op het gebied van productie-printen in kleur zowel als in zwart/wit. Op stand 218 zijn niet alleen een technologie-primeur en nieuwe printers in de serie bizhub PRO te zien, maar ook oplossingen op het gebied van workflow management, kleurbeheer en het vèrgaand personaliseren van drukwerk.Wereldprimeur: High Chroma toner
De High Chroma toner is voortgekomen uit R&D op basis van de bestaande succesvolle Simitri polymeertoner van Konica Minolta. Eén van de duidelijkst zichtbare gevolgen is de toegenomen reflectie van de tonerlaag tot 80%, in plaats van 60% bij traditionele toners. Het resultaat is heldere afdruk met fraaie, natuurlijke kleurschakeringen. Dankzij deze door Konica Minolta ontwikkelde kleurentoner zijn de afdrukken van deze printer wat betreft kleurschakering nauwelijks te onderscheiden van afdrukken conform het RGB kleurenspectrum. De bizhub PRO C65HC is de eerste printer die van deze toner gebruikmaakt.


Monochrome bizhub PRO serie uitgebreid
Nieuw in de serie Konica Minolta bizhub PRO serie monochrome printers voor print-productieomgevingen zijn de bizhub PRO 950, de bizhub PRO 1051/1200 en de serie bizhub PRO 2500P.


De Konica Minolta bizhub PRO 950 kenmerkt zich door een nieuw ontwikkelde, supersnelle RIP die de verwerkingssnelheid van grafische bestanden tot 800% doet toenemen ten opzichte van de bestaande RIP. De bizhub PRO 1051 en 1200 hebben eveneens een geheel vernieuwde RIP en werken uiterst flexibele met de meest uiteenlopende papiermaten en gewichten.


De serie bizhub PRO 2500P omvat drie monochrome print-productiesystemen: de bizhub PRO 1600P, Pro 2000P en PRO 2500P met duplex afdruksnelheden van respectievelijk 160, 200 en 250 beelden per minuut. De afdrukkwaliteit blijft ook bij hoge piekproductie onaangetast terwijl de meest uiteenlopende papiersoorten gebruikt kunnen worden zonder aan snelheid in te boeten.Bizhub PRO 5500


Printgroove workflow management
Om professionele drukkers alle mogelijkheden te bieden om hun workflows te automatiseren zijn de nieuwe printers in PRO-lijn van Konica Minolta alle compliant met standaarden zoals JDF, JMF en PPML. Konica Minolta biedt bovendien de Printgroove software suite om de workflows volledig te automatiseren. Drukkers kunnen hun klanten zo web-to-print faciliteiten bieden en grotere aantallen orders met kleinere oplages tegen aantrekkelijker prijzen en hogere marges realiseren.


Colormanagement
De kleuren-output van printers is afhankelijk van een reeks factoren zoals de conditie van de machine, de afstelling van de controller en de materialen waarop wordt afgedrukt. Doel van colormanagement is deze factoren controleerbaar te maken om te komen tot consistente, reproduceerbare afdrukresultaten. Konica Minolta Business Solutions biedt daarvoor ColorCare, dat kleuren consistent en reproduceerbaar maakt. ColorCare is nu bovendien uitgebreid met ORIS Press Matcher, dat in samenwerking met Megasupport wordt aangeboden en dat controle geeft over de kleurconsistentie op uiteenlopende outputsystemen.


Personalisatie: Printgroove Darwin en DirectSmile
De Konica Minolta Printgroove software suite omvat naast oplossingen voor workflow-automatisering ook twee modules voor het vèrgaand personaliseren van (kleuren)afdrukken: Printgroove Darwin en DirectSmile. Het betreft geheel vernieuwde versies van authoring tools om de mogelijkheden van de Variable Information (VI-)elementen in Variable Data Printing (VDP-)jobs tot het uiterste te benutten.


Konica Minolta producten voor consumenten vind je hier

Vergelijkbare artikelen