FANtv-nl-logo-mobile

Slimme monitoren passen zich aan de omstandigheden

LG komt met een serie slimme monitoren die hun lichtniveau aanpassen in het licht in de kamer. En dat is nog maar één van de vele unieke eigenschappen van de W53 SMART-monitoren.


De LG W53 SMART-monitoren bieden een 1920 x 1080 pixels full HD-resolutie en 16:9-breedbeeldformaat. Dat maakt de W53-schermen perfect om er HD-films op te bekijken, foto's en video's te bewerken en te gamen. Sterker nog, dit was nog nooit zo rustig voor de ogen als met de W53 SMART-monitoren. De innovatieve schermen zijn verkrijgbaar in 22-, 24- en 27-inch.


“Na uitgebreid onderzoek in Europa en Azië kwamen we erachter dat een van meest voorkomende klachten over monitoren is, dat gebruikers beelden te licht of te donker vinden. Dit zorgt ervoor dat de ogen snel vermoeid raken”, zegt Remco Klaverstijn, Marketing Coördinator IT Products bij LG Electronics. “Vandaag de dag kijkt nagenoeg iedereen dagelijks naar beeldschermen – niet alleen van pc-monitoren, maar ook van mobiele telefoons, mp3-spelers, navigatiesystemen en digitale camera's. Daarom hebben we extra ons best gedaan om het kijkgemak met de nieuwe SMART-monitoren te optimaliseren.”De beeldschermen in de W53-serie zijn voorzien van allerlei intelligente toepassingen oftewel SMART technologies. Altijd het beste beeld zonder dat gebruikers daar één instelling voor hoeven aan te passen. De innovatieve AutoBrightness analyseert beelden en stemt de weergave-instellingen automatisch af op hun lichtniveau. Zijn dit bijvoorbeeld veel donkere kleuren, dan zorgt de monitor automatisch voor een lichtere en meer heldere weergave die makkelijk te zien is. Andersom – als de content erg licht is – dimt het apparaat de helderheid juist. Naast ultiem kijkplezier zorgen de W53-monitoren met AutoBrightness ook voor aanzienlijke energiebesparingen. De schermen verbruiken minder stroom door de intensiteit van het backlight te verlagen. De technologie hierachter gebruikt LG ook bij zijn high-end lcd-tv's.


LG heeft de monitoren voorzien van de meest veelzijdige aansluitingsopties, zoals een HDMI-poort. Hierop kunnen gebruikers een set-top box, dvd-speler of versterker aansluiten om te genieten van digitale video's in HD-kwaliteit. Ook zijn de schermen voorzien een DVI-en D-Sub-aansluiting. Ook op het vlak van audio bieden de W53-monitoren unieke features. Zo heeft LG de schermen voorzien van Audio-out. Dat maakt het mogelijk om de monitoren aan te sluiten op een hoofdtelefoon of op home cinema-systemen voor de perfecte audioweergave van films en games.


Uniek aan de W53-serie is de Cinema Mode van LG. Deze optie schakelt afleidende zaken uit, zodat alleen het beeld eruit springt. Bovendien heeft LG de monitoren voorzien van een gebruiksvriendelijke interface. De beeldschermen hebben een sensor die waarneemt wanneer een gebruiker zijn of haar hand uitsteekt richting het apparaat. Gebeurt dit, dan gaat de verlichting van de bedieningsknoppen aan. Als de knoppen niet in gebruik zijn, dooft het licht langzaam en oogt de monitor nog strakker.


De W53-serie biedt gebruikers schitterende beeldkwaliteit in een strak en compact design. Naast de uitstekende resolutie heeft LG de monitoren ook uitgerust met een Digital Fine Contrast Ratio tot 50.000:1 en een reactietijd van twee milliseconden.


De beeldschermen van 22-inch en 24-inch zijn in de Benelux verkrijgbaar tegen een consumentenadviesprijs van respectievelijk 199 en 279 euro incl. btw. De 27-inchuitvoering is vanaf medio mei 2009 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro incl. btw. De W53-serie wordt ter introductie tijdelijk geleverd met een gratis Magix-softwarepakket 'Foto's op cd en dvd 8 deluxe', waarmee gebruikers eenvoudig foto- en videoshows kunnen maken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl