FANtv-nl-logo-mobile

LaCie Wireless Space

De LaCie Wireless Space is het eerste opslagapparaat van Lacie dat gebruik maakt van een draadloze netwerkverbinding via WiFi. De Wireless Space is bedoelt als bestands- en mediaserver voor thuis.


De LaCie Wireless Space is geschikt voor zowel PC's als Mac's en vanaf elke plek in huis draadloos te benaderen. Door gebruik te maken van WiFi-technologie, kan de LaCie Wireless Space verbinding maken met bestaande WiFi-netwerken. Zo hebben gebruikers overal in huis draadloos toegang tot bestanden. Daarnaast is het apparaat in te zetten voor centrale opslag van bestanden.De LaCie Wireless Space verbetert ook WiFi-prestaties door als b/g/n-access point of zelfs als router te fungeren.


Gebruikers met een grote mediabibliotheek kunnen de LaCie Wireless Space ook inzetten als mediaserver. Het systeem is geschikt voor UPnP/DLNA en iTunes. Op deze manier is content als muziek, films en foto's eenvoudig te streamen vanaf een centraal punt en vervolgens af te spelen op elk apparaat met een netwerkverbinding. De interface van de LaCie Wireless Space is dezelfde als die van de LaCie Network Space, die door de Nederlandse Consumentenbond als zeer gebruiksvriendelijk werd bestempeld.


De LaCie Wireless Space is geschikt voor Time Machine, waardoor Mac-gebruikers het apparaat kunnen gebruiken als bestemming voor hun automatische back-ups. Zo vertrouwen ze erop dat al hun belangrijke bestanden en media veilig worden bewaard. Voor regelmatige back-ups van pc's biedt LaCie ook Genie Timeline Software.

Het gestroomlijnde, zwart glanzende ontwerp dat Neil Poulton exclusief heeft gemaakt voor LaCie, is speciaal ontwikkeld voor natuurlijke warmteafvoer en een fluisterstille werking. Het geraffineerde ontwerp en de WiFi-functionaliteit van de LaCie Wireless Space maken deze bestands- en mediaserver een goede toevoeging aan elk thuisnetwerk.


De LaCie Wireless Space met een capaciteit van 1 TB of 2 TB staat in de winkel voor adviesprijzen van respectievelijk 219,90 en 299,90 euro (incl. btw).
 

Vergelijkbare artikelen