FANtv-nl-logo-mobile

Google komt met eigen winkels

Niemand kan meer om Google heen. Nadat ze de macht op internet gegrepen hebben kruipt Google nu uit de computer en smartphone, en komt naar je toe. Google gaat namelijk eigen winkels openen.

google-shop

Dit nieuws is niet door Google bevestigd maar wordt gebracht door de weblog 9to5Google die bijzonder goed op de hoogte is van alles wat er binnen Google gebeurt. Volgens zeer betrouwbare bronnen binnen het bedrijf wil Google zijn winkels vooral gebruiken om mensen te informeren over Google producten en deze demonstreren. Het verkopen zou op de tweede plaats komen. Aangezien Google steeds meer bezig is met centjes verdienen nemen we dat laatste echter met een korreltje zout. Door het verkopen via een eigen winkel kan Google de tussenhandel passeren en hogere marges halen op de verkoop van zijn eigen producten. Ook hebben ze in een eigen winkel geen last van concurrende bedrijven, iets dat ze op internet ook niet gewend zijn.

googleshop

Hoewel Google op dit moment nog geen eigen winkels heeft bestaan er in Amerika en Engeland al wel store-within-a-store winkels in vestigingen van onder Best Buy en PC World. Apple en Microsoft gingen Google al voor met het openen van eigen winkels.

Vergelijkbare artikelen