FANtv-nl-logo-mobile

Typen in de lucht

Onderzoekers van de Zweedse Universiteit van Mälardalen hebben een virtueel toetsenbord ontwikkeld waarbij je in de lucht of op iedere ondergrond kunt typen alsof je op een toetsenbord bezig bent. Dit virtuele toetsenbord is bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld een Google Glass dragen. Via de bril kunnen ze dan een toetsenbord zien terwijl ze in werkelijkheid in het niets typen.

toetsenbord-virtueel

Virtuele toetsenborden bestaan al een paar jaar. Maar bij die toetsenborden worden de toetsen op bijvoorbeeld een tafelblad geprojecteerd terwijl bij het Zweedse toetsenbord alleen de gebruiker de toetsen ziet. Ook de techniek van dit virtuele toetsenbord is heel anders.

Deze bestaat uit twee armbanden die de gebruiker over zijn polsen of handen kan dragen. Sensoren meten de bewegingen van de vingers en registreren zodoende de toetsaanslagen. Ook kan je andere gebaren maken zoals een veegbewegingen en je kunt de uitvinding als digitale muis gebruiken.

Het is nog niet bekend of het virtuele toetsenbord op de markt gebracht wordt, maar de kans dat fabrikanten interesse in deze uitvinding hebben is zeer groot. Voor de ontwikkeling van het toetsenbord tot een verkoopbaar product is nog zo'n anderhalf miljoen euro nodig.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl