FANtv-nl-logo-mobile

Nokia presenteert vouwbare schermen

Nokia heeft in Amerika een nieuw smartphonescherm gepresenteerd dat opgevouwen kan worden. Het gaat om twee prototypes. De eerste kan een keer worden gevouwen, en zodoende als een boek worden dichtgeslagen. Scherm twee kan zelfs in drie delen worden gevouwen.

buigbare-nokia

Het betreft schermen van 5,9 inch groot. De resolutie van deze proefmodellen is met 1280 x 720 pixels nog niet zo hoog. Het glas in het display is vervangen door een flexibel materiaal. Volgens fabrikant SEL kunnen de schermen ongeveer honderdduizend keer worden gevouwen voor ze versleten zijn.

Nokia heeft deze schermen in samenwerking met de bedrijven SEL (Semiconductor Energy Laboratory) en AFD (Advanced Film Device) ontwikkeld. Veel telefoonfabrikanten zijn bezig met het ontwikkelen van displays die zo flexibel zijn dat je ze kunt vouwen. Zo wil Samsung in 2015 een tablet met een flexibel oled-scherm op de markt brengen. Evenals één van de Nokia schermen (zie video) kan deze in drie delen worden gevouwen. Op die manier zou je de tablet als een telefoon in je broekzak kunnen meenemen.

Vergelijkbare artikelen