FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe 12 inch Macbook Air

Er komen steeds meer geruchten over een nieuwe 12 inch Macbook Air. Apple zou deze nieuwe vernieuwde laptop binnenkort gaan uitbrengen.

Volgens de Taiwanese website Digitimes zal dat nog in het eerste kwartaal van 2015 gaan gebeuren. Digitimes baseert zich daarbij op betrouwbare bronnen bij het Taiwanese bedrijf Quanta Computer dat de MacBook Air voor Apple maakt. Quanta is een bedrijf dat laptops voor o.a. Apple, Dell, Sony, HP, Toshiba, Acer en Fujitsu Siemens maakt. Naar schatting komt 33% van de verkochte laptops uit de fabrieken van Quanta Computers.

macbook-air
Foto: Huidige versie Apple MacBook Air

Volgens eerdere geruchten krijgt de nieuwe MacBook Air maar één usb-poort die ook als oplaad-poort dienst doet. Dit zou dan wel een hypermoderne USB type C poort zijn met een kleine micro-usb ingang zoals telefoons deze ook gebruiken. Hierdoor kan de 12 inch MacBook Air nog dunner worden.

Volgens een ander gerucht zijn de randen rond het scherm zo smal geworden dat de nieuwe 12 inch MacBook Air kleiner wordt dan de huidige 11 inch versie. Ook zou het scherm een hogere resolutie krijgen van 2560 bij 1600 pixels.

Vergelijkbare artikelen