FANtv-nl-logo-mobile

HDMI-stick als computer

Intel brengt binnenkort met een heel bijzondere computer op de markt. Deze heeft de vorm van een HDMI-dongle. April 2015 zal deze Intel Compute Stick in Nederland in de winkels liggen.

De Intel Compute Stick is voorzien van Windows 8.1 of Ubuntu (Linux). Als je de stick in een monitor of televisie steekt verandert deze in een volwaardige computer.

intel compute stick

De Windows versie van de Intel Computer Stick beschikt over een Intel Bay Trail processor, 2GB werkgeheugen en 23GB aan opslagruimte. Om internet te kunnen gebruiken is WiFi aanwezig en ook Bluetooth wordt ondersteund, bijvoorbeeld voor een extern toetsenbord. Het geheugen kan via SD-geheugenkaartjes worden uitgebreid en ook kan er USB-apparatuur zoals externe harde schijven en printers worden aangesloten via de USB-poort. Al met al is de Intel Compute Stick te gebruiken als een normale desktop computer.

Deze HDMI-computer met Windows kost 170 euro. De Linux-versie kost slechts 117 euro. Deze beschikt echter niet alleen over een ander besturingssysteem (Ubunto), maar ook over minder intern geheugen (1GB) en minder opslaggeheugen (8GB).

Tags: minipc, intel