FANtv-nl-logo-mobile

Trucs om goedkope printerinkt te weren

Printerinkt is peperduur, vooral de officiele fabrieksinkt. Wat voor trucs gebruiken de printerfabrikanten om toch hun dure inkt te verkopen. Hier lees je het!

printerinkt

Tot 75% goedkoper!
De huismerk-inkt van de beste winkels met printerinkt is veel goedkoper dan de originele inkt. Kijk maar bij de printerinkt. Maar de printerfabrikanten doen er alles aan om hun originele inkt te verkopen. Al is deze veel duurder. De besparing op goedkope huismerk-inkt ten opzichte van de fabriek-inkt is bij laserprinters 50% en bij inktjetprinters zelfs 75%. Op prijs kunnen de printerfabrikanten het dus nooit winnen. Dus gebruiken ze andere trucs.

De Consumentenbond heeft zeven bekende trucs van printerfabrikanten op een rijtje gezet. Plus (indien van toepassing) de oplossing om deze trucs te omzeilen.

1. De waarschuwing
De printerfabrikant waarschuwt in de handleiding en eventueel op het display van de printer zelf dat namaak-cartridges de printer kunnen beschadigen. Onzin, en gewoon negeren.

2. Vervallen garantie
Hetzelfde geldt voor de garantie die verlopen zou zijn als je "illegale" printerinkt gebruikt. De Consumentenbond is hier duidelijk in, de fabrikant moet een deugdelijk product leveren en je hoeft hier dus niets van aan te trekken.

3. Chip op de inktcartridge
Fabrikanten gebruiken een chip op hun inktcartridges die vooral bedoeld is om te controleren of er wel een fabrieks-cartridge wordt gebruikt. Als er een nieuw soort cartridge uitkomt moeten de fabrikanten van goedkope printerinkt eerst deze chip namaken voor ze cartridges uit kunnen brengen. Hier zal je op moeten wachten.

 

printerinkt chip

4. Software-update printer
De printerfabrikant past de software van de printer aan waardoor je nieuw gekochte printer de goedkope cartridge niet accepteert (en een oude versie van dezelfde printer wel). Ook hier valt weinig aan te doen. Je zal moeten wachten tot de goedkope aanbieder van inkt zijn cartridges aan de nieuwe software heeft aangepast. Een enorme operatie die wel een paar maanden kan duren.

5. Houdbaarheidsdatum printerinkt
Printerinkt heeft een houdsbaarheiddatum, maar deze datum kun je volgens de Consumentenbond best negeren. Helaas zijn er oude HP printers die inkt met een verlopen houdbaarheidsdatum niet accepteren. Hier is niets aan te doen. Gelukkig gebruikt HP op zijn recentere printers deze onzinnige beveiliging niet meer.

6. HP cartridge protection
HP is heel bezorgt dat kwaadwillenden de printerinkt uit je printer stelen en deze in hun eigen printer gebruiken. Daarom plaatsen ze een beveiliging op de cartridge die er voor zorgt dat hij eenmaal gebruikt in een printer niet meer in een andere prinetr gebruikt kan worden. Of zouden ze soms bang zijn dat de cartridge wordt hergebruikt??? Gelukkig kun je cartridge protection op de printer uitschakelen.

7. Controlelampje Canon
Canon gebruikt weer een andere truc op zijn printers in de vorm van een lampje dat alleen gaat branden als de cartridge met printerinkt juist is aangebracht. Bij kloon-cartridges gaat dit lampje echter nooit branden, waardoor dit rommel lijkt die nooit goed zit. Maar dat is onterecht, negeer dat niet brandende lampje gerust.

Kijk bij de printerinkt voor de beste en goedkoopste winkels met printerinkt. Daar zie je hoeveel geld je wel niet kunt besparen door goedkope huismerk-inkt in je printer te gebruiken in plaats van de dure fabrieks-inkt.

Tags: printers, printerinkt