FANtv-nl-logo-mobile

Laptop en tablet in één

Je hebt een nieuwe computer nodig, maar kunt niet kiezen tussen een laptop of een tablet. Geen probleem, steeds meer fabrikanten brengen hybrides uit.

hybride laptop tablet

Deze hybrides, ook wel 2 in 1 laptop genoemd, zijn zowel een laptop als een tablet. Je kunt ze gewoon als een laptop gebruiken maar kunt het toetsenbord ook loskoppelen en het schermgedeelte als een tablet gebruiken. Bij deze computers vind je alle onderdelen zoals de processor, de dataopslag, het intern geheugen en wat een computer nog meer nodig heeft om te draaien dus achter het scherm. Je kunt ze dan ook vaak herkennen aan het dunne toetsenbord gedeelte. En het scherm is altijd een touchscreen. Maar verder zijn er veel verschillen zoals je hieronder kunt lezen.

Maar eerst een overzicht van laptop/tablet hybrides. De volgende laptops zijn als zo'n hybride te koop. Vaak in verschillende versies en groottes. Kijk bij de beste computerwinkels voor alle prijzen en specificaties:

  • Asus Transformer Book
  • Acer Aspire
  • Peaq PMM
  • HP Pavilion x360
  • HP Elitebook Revolve
  • HP ENVY
  • Toshiba Satellite Radius
  • Lenovo IdeaPad Yoga

2 in 1 laptop tablet

Van 10 tot en met 17 inch
Het is een misverstand om te denken dat alleen kleine laptops als tablet gebruikt kunnen worden. Veel van deze 2 in 1 laptops hebben een grootte van 10 of 12 inch, het formaat van een tablet. Maar ze zijn er ook veel groter. Veel van deze hybride laptops zijn in 15 inch beschikbaar. Het loopt zelfs op tot 17 inch bij de HP ENVY-17, maar deze enorme 2 in 1 laptop is geen succes en is nauwelijks verkrijgbaar.

Harde schijf of SDD
Voor de opslag hebben sommige alles in 1 laptops een SDD en andere een harde schijf. Ook komt de combinatie van beide regelmatig voor. SDD heeft het voordeel dat ze dunner zijn, maar SDD is ook (veel) duurder. Sommige fabrikanten hebben dat opgelost met een SDD in het scherm (die je dus beschikbaar hebt als je de hybride als tablet gebruikt) en een harde schijf in het toetsenbord gedeelte. Dit heeft wel als nadeel dat je de data op de harde schijf niet beschikbaar hebt als je de hybride als tablet gebruikt.

Besturingssysteem
De meeste 2 in 1 laptops gebruiken Windows als besturingssysteem. Het maakt daarbij niet uit of je hem als laptop of als tablet gebruikt.

Kijk bij bovengenoemde winkels voor alle mogelijkheden en actuele prijzen.

Tags: laptop, tablet