FANtv-nl-logo-mobile

Epson EcoTank: Goedkoop printen zonder inktcartridge

Het duurste aan printen is niet de printer maar de inkt die deze printer gebruikt. Vooral inktcartridges voor inkjets zijn peperduur. De Epson EcoTank printers zijn inkjets die geen cartridges gebruiken.

epson ecotank printer

De Epson EcoTank is een serie inkjetprinters die gebruik maakt van inktreservoirs voor de printerinkt. Deze reservoirs kun je bijvullen met inkt die in een fles wordt geleverd. Deze inkt is vele malen goedkoper dan de inkt uit cartridges.

Bij de aanschaf van de Epson EcoTank is het even slikken. Deze serie printer is namelijk een stuk duurder dan je van inktjet printers gewend bent. Dat komt doordat veel van deze printers onder de kostprijs worden verkocht. De fabrikant moet het aan de printerinkt verdienen. Bij de Epson EcoTank is dat niet het geval, dus hiervoor betaal je als koper wel een reele prijs.

Maar geen nood. Dat geld verdien je snel terug. Terwijl je de gemiddelde nieuwe inkjet al na enkele maanden van nieuwe cartridges moet voorzien kun je met de EcoTank zo'n twee jaar vooruit. Er is voor meer dan 4.000 zwart/wit prints en 6.500 kleurenprints aan inkt in de tanks aanwezig.

Doordat ook de flessen inkt die je daarna koopt relatief goedkoop zijn ligt de prijs per geprinte pagina bij de Epson EcoTank printers heel laag. Je betaalt circa 1 cent (zwart) of 3 cent (kleur) per afdruk. Dat is extreem goedkoop.

epson ecotank printers

Nadelen Epson EcoTank
Het voordeel van de Epson EcoTank printers is dus wel duidelijk. Je kunt er spotgoedkoop mee printen zodat de hogere aanschafprijs snel is terugverdiend. Maar zijn er ook nadelen? Ja, de printkwaliteit blijft wat achter bij die van andere goede inktjetprinters, maar is zelfs bij het printen van foto's wel acceptabel als je voor de hoogste printkwaliteit kiest. Dan gebruik je wel iets meer inkt, maar bij deze printer is dat niet zo'n probleem!

Prijs Epson EcoTank printers
Kijk bij de beste computerwinkels voor de laagste actuele prijzen en beschikbare modellen.

Tags: printers, printerinkt