FANtv-nl-logo-mobile

Televisie kijken via internet

Steeds meer zenders geven hun programma's ook via internet door, en die kun je dus op iedere op het web aangesloten PC bekijken.  Boven: Iran TV Live   
   Dacht je dat het aantal televisiezender dat je kan bekijken beperkt blijft tot wat de plaatselijke kabelboer doorgeeft? Dan hebben we nieuws voor je. Steeds meer zenders geven hun programma's ook via internet door, en die kun je dus op iedere op het web aangesloten PC bekijken.

Probleem is het vinden van deze uitzendingen. Gelukkig zijn er diverse websites die deze zenders op een rijtje zetten. Maar het kan nog eenvoudiger. WorldTV is een gratis programma waarmee je alle uitzendingen kunt bekijken. WorldTV heeft geen eigen videoplayer, maar maakt gebruik van de speler die al op je computer is geïnstalleerd zoals de Windows Media Player. Het programma zelf is er vooral voor bedoelt de zenders te vinden en te beheren. De basis bestaat uit een lange lijst met landen en hun zenders. Als je op een land klikt zie je een overzicht met videostreams uit dit land. Dat kunnen de beelden zijn die de zender op dat zelfde moment ook op de televisie uitzend (dat zijn natuurlijk de mooiste). Maar het kan ook een opname zijn van bijvoorbeeld het laatste nieuwsbulletin. Door uit het menu voor View en Stream te kiezen bekijk je de uitzending.


Hoewel er honderden televisiezenders te bekijken zijn is het aanbod verre van compleet. Hoewel er honderden televisiezenders te bekijken zijn is het aanbod verre van compleet. Vanuit Nederland komen er bijvoorbeeld maar drie streams (de laatste uitzending van Nova en live streams van Omroep Brabant en TV Gelderland). Je kunt echter vrij eenvoudig zelf de url's van uitzendingen aan het programma toevoegenDeze url's komen in een tekstbestand te staan, de maker overweegt om in de toekomst regelmatig updates van deze lijst uit te brengen. 


De PC als videorecorder
Al deze televisieuitzendingen kun je niet alleen bekijken maar ook op de harde schijf opnemen. Dit gebeurt in het ASF formaat wat later weer in de Windows Media Player is af te spelen. De timerfunctie maakt van je PC zelfs een heuse videorecorder. 
We raden iedere gebruiker van breedband internet aan dit programma eens uit te proberen, al was het maar om eens een Mexicaans kookprogramma, een Afrikaanse voetbalwedstrijd of een Koreaanse soap te bekijken. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl