FANtv-nl-logo-mobile

Een eigen chatbox

Heb je een eigen homepage en zoek je contact met je bezoekers, dan zijn er betere opties dan het vermelden van je e-mail adres. Wij kijken hier naar chatboxen en een respond-panel voor je eigen homepage of website.


Heb je een eigen homepage en zoek je contact met je bezoekers, dan zijn er betere opties dan het vermelden van je e-mail adres. Wij kijken hier naar chatboxen en een respond-panel voor je eigen homepage of website.
Respond Panel
Je kan het ICQ Respond Online Panel op je website plaatsen. Een knoppenbalk waarmee bezoekers je kunnen oproepen of waarmee ze een chatsessie met je kunnen aanvragen. Om te kunnen chatten moeten zowel jij als de bezoeker ICQ op hun computer hebben geïnstalleerd. Bezoekers die geen ICQ gebruiken kunnen gebruik maken van de "pager". 
Dit houdt in dat de bezoeker op de knop "Page Me" drukt waarna hij een invoerscherm terug krijgt waarin hij een tekstbericht aan jou kan tikken en versturen.Ben je op dat moment online, dan krijg je onmiddellijk dit bericht op je scherm. Zit je op dat moment niet op Internet, dan krijg je het bericht te zien zodra je inlogt. Als je bezoeker geen ICQ gebruikt kan je helaas alleen per e-mail op zijn oproep reageren.
Heeft de bezoeker wel ICQ dan worden de mogelijkheden een stuk groter. Jullie kunnen via ICQ berichtjes uitwisselen of een chat opzetten. Hiervoor hoeft de bezoeker slechts te drukken op de knoppen "ICQ me" of "Chat me" in het Panel. De "Current ICQ Status" geeft hem aan of jij op dat moment online bent. 
Een eigen chatbox op je website
Je kan er ook voor kiezen om een geheel eigen chatbox op je pagina te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat de bezoekers onderling ook met elkaar kunnen komen. Het nadeel is dat als je zelf afwezig bent zo'n chatbox vaak een verlaten indruk maakt. Bij Spinchat kan je gratis een chatbox voor je homepage krijgen. Bij het aanvragen heb je de keuze of je een geheel eigen box wilt hebben of dat je je bezoekers wilt laten aanschuiven bij één van de bestaande algemene boxen. Kies je voor een eigen box, dan kan je deze eventueel onzichtbaar maken zodat hij alleen via je eigen homepage te benaderen is.
Na de aanvraag krijg je van Spinchat via e-mail een code toegestuurd die je op je website moet plaatsen om de chatbox te plaatsen.

Vergelijkbare artikelen