FANtv-nl-logo-mobile

Zoeken naar nieuwsberichten

Met de nieuwe zoekmachine Zoeknieuws.nl is het mogelijk om naar nieuwsberichten te zoeken. Er wordt gezocht binnen de belangrijkste Nederlandse nieuwssites.


Zoeken in Nederlandse nieuws is mogelijk met de zoekmachine Zoeknieuws.nl. Zoals je met Google zoekt naar websites, zo kun je via de Zoeknieuws-website zoeken naar nieuwsberichten die gepubliceerd zijn op circa 50 Nederlandse algemene en specialistische nieuwssites en online kranten. Iedere 10 minuten worden dit selecte groepje websites opnieuw geindexeerd zodat de nieuwste berichten altijd via de zoekmachine gevonden kunnen worden.Niet alleen de nieuwste berichten, maar ook oudere headlines zijn in de index opgenomen zodat de zoekmachine ook als nieuwsarchief te gebruiken is. Dit maakt Zoeknieuws tot een handig hulpmiddel om  informatie te vergaren over onderwerpen die ooit in het nieuws geweest zijn.


Zoeken via Zoeknieuws.nl is te vergelijken met zoeken via de bekende grote zoekmachines. Je kunt zoeken op de aanwezigheid van één of meerdere woorden, je kunt koppen met een bepaald woord uitsluiten en je kunt stukken tekst opgeven die letterlijk in de kop moeten staan. Zoeknieuws kan helaas alleen in de koppen van de berichten zoeken, dus niet in de tekst van het bericht zelf.
Zoekvoorbeelden:
'aap noot'
 '+aap +noot'
'+aap -noot'
'appel*'   
'"aap noot mies"'

 
Minstens 1 van deze woorden staat in de kop
Beide woorden moeten in de kop staan
Wel het woord aap maar niet het woord noot
Koppen met bv appelmoes, appelboom, appelsap
Exact de zin tussen de aanhalingstekens


Zoeknieuws is momenteel de enige zoekmachine die specifiek in Nederlandse nieuwsbronnen zoekt. Concurrentie zal echter niet lang op zich laten wachten want Google werkt aan een Nederlandse versie van hun nieuws-zoekmachine Google News.


Zoeknieuws is te te vinden op www.zoeknieuws.nl

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl