FANtv-nl-logo-mobile

Online RSS-readers

Om RSS-feeds te kunnen lezen heb je een speciale nieuwslezer nodig. Deze zijn nu ook online beschikbaar. Via deze sites stel je een persoonlijke nieuwspagina samen.Via RSS newsfeeds krijg je de (koppen van) de nieuwste artikelen van nieuwssites automatisch toegezonden. Zo ben je altijd op de hoogte zonder dat je telkens naar deze sites hoeft toe te surfen. Om deze feeds te kunnen lezen heb je normaal gesproken een RSS-nieuwslezer nodig. Het kan nu echter ook zonder. Diverse websites bieden een online nieuwslezer aan in de vorm van een helemaal te personaliseren startpagina.


Je moet dan dus wel naar een website surfen om het laatste nieuws te vinden, maar het voordeel is dat al dit nieuws op één webpagina verzameld is. Je hoeft dus niet ;anger een hele lijst sites af te werken, de online nieuwslezer doet dit voor je.

PaginanieuwsNieuwstijger


Paginanieuws.nl
Startpagina.nl biedt onder de naam Paginanieuws.nl zo'n online rss-lezer aan. Je begint met een lege nieuwspagina die je zelf kunt vullen met rss-feeds. Uit een keuzelijstje kun je een selectie maken uit een handjevol nieuwssites en uit een lijst met onderwerpen. Deze laatste feeds worden verzorgd door de Startpagina dochterpagina's. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in formule 1 nieuws, dan selecteer je F1 uit de lijst. Het nieuws van de F1.pagina.nl wordt dan aan je persoonlijke nieuwspagina toegevoegd.


Maar je wilt waarschijnlijk ook websites aan de nieuwspagina toevoegen die niet standaard in de lijst van Paginanieuws.nl staan. Geen probleem, want je kunt iedere willekeurige rss-feed aan je pagina toevoegen. Vul daarvoor de url van de betreffende feed in onder het kopje "Voeg een eigen toe" (bijvoorbeeld www.dedigitalerevolutie.tv/rss.asp), het nieuws van de betreffende website verschijnt nu op je persoonlijke nieuwspagina.


Nieuwstijger.nl
Ook Nieuwstijger biedt zo'n persoonlijke nieuwspagina aan (onder de naam Mijn Tijger). Deze geeft een uitgebreider overzicht van beschikbare feeds. Handig want dan hoef je ze niet stuk voor stuk op te zoeken. 


Er zijn nog meer websites waar je je eigen nieuwspagina kunt samenstellen, maar deze geven zelden de mogelijkheid om handmatig een feed toe te voegen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl