FANtv-nl-logo-mobile

Streaming video op je website met Flash

Streaming video aanbieden via je eigen website is niet zo moeilijk als je denkt. Met de Turbine Video Encoder maak je van een bestaand filmpje een video in Flash-formaat.  

Het grote voordeel van een Flash-video is dat (zo goed als) iedereen deze direct in zijn browser kan bekijken. Er hoeft dus geen mediaspeler te worden opgestart en de video hoeft niet apart te worden gedownload. Als eigenaar van een website geef je het filmpje een plekje op een webpagina en zodra de video binnen is begint hij op die plaats af te spelen. Je kunt het filmpje dus deel uit laten maken van je website.


Iedere AVI, MPEG of QuickTime-video kun je met dit programma omzetten naar een Flash-video. Je kunt daarbij nog tal van zaken instellen met betrekking tot de beeld- en geluidskwaliteit, de schermgrootte en de kleurscherpte. Dit alles heeft invloed op de bestandsgrootte die het uiteindelijke Flash-filmpje zal hebben.De Turbine Video Encoder is geheel gratis te gebruiken. Er wordt in het gemaakte filmpje wel een tekst getoond dat de video met dit programma is geconverteerd. Wil je deze tekst niet in je filmpjes zien dan zul je het prgramma voor 39 dollar moeten registreren.

Vergelijkbare artikelen